OSTEOPATIA PER A LA DONA

És un mètode de tractament de les malalties que es basa en els massatges i la manipulació de les articulacions.

L’osteopatia és una medicina manual que té present una mirada global de la persona i del seu cos, i el tractament s’enfoca en millorar la funció de l’estructura, els òrgans, la fàscia i/o els fluids. L’objectiu és potenciar els recursos reparadors del propi sistema.

Està reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut com una medicina alternativa.

L’osteopatia és una eina de suport tant en la salut i la prevenció, com en la recuperació de qualsevol malestar, dolor o malaltia.

L'osteopatia pot aportar molt a la salut de la dona, en qualsevol etapa de la seva vida.

Adolescència.

L'activació del sistema hipotàlem-hipòfisi-ovàric, inicia l'etapa menstrual en les adolescents, la qual es pot veure influenciada per factors com ara problemes posturals, desviacions de la columna vertebral, generant mals de cap i menstruacions doloroses així com l'alteració en els cicles menstruals. En aquest sentit, l'osteopatia pot ajudar i pal.liar molèsties pròpies d´aquesta etapa vital de la dona com: problemes d'esquena (postures, desviacions de columna: escoliosi, cifosi), alteracions del cicle menstrual o dolors menstruals, traumatismes, caigudes, accidents o contusions sense lesions visibles en una radiografia, migranyes freqüents, mals de cap recurrents, fatiga ocular, problemes digestius (diarrees, restrenyiment), ortodòncies, hiperactivitat, falta de concentració i memòria, ansietat, estrès.

pre-part o embaràs.

Tot i que és un procés natural i part del cicle de vida normal, cada embaràs és una experiència especial. Hi ha una gran varietat de canvis en el cos de la mare: físics, químics, hormonals i emocionals. L'osteopatia, com a mètode molt segur i no invasiu de tractament, pot tenir un paper important en aquesta atenció prenatal. Pot ser beneficiosa per: mals d'esquena, mal púbic, lumbàlgia de l'embarassada, posicions inadequades del nadó que podrien dificultar el part, restrenyiment, cefalees, facilita la mobilitat de l'úter en el seu creixement, acompanya els canvis lligamentosos de la pelvis, reubica els òrgans pèlvics i abdominals, ajuda als canvis hormonals, et prepara la cadena per al part vaginal. En l'últim trimestre el treball s'enfoca en preparar el camí perquè el part pugui ser "fluid".

Menopausa

La menstruació irregular (perimenopausa) o absent (menopausa), les sufocacions i l'insomni, els canvis en l'estat d'ànim, la sequedat vaginal, els problemes de la bufeta, la pèrdua de volum ossi, entre d'altres, són alguns dels símptomes que podrien indicar que el teu cos està fent la transició cap a la menopausa o que ja ha entrat en aquest període. L'osteopatia pot ajudar i acompanyar aquests símptomes.

Etapa fèrtil.

L'osteopatia és un bon tractament per a les alteracions del cicle i la infertilitat funcional (60-83%), millorant la taxa d'embaràs amb poques sessions i per tant amb un cost molt baix per a la pacient. És un bon tractament complementari en els processos de FIV (66-75%), essent també poques les sessions necessàries. Els tractaments osteopàtics no tenen efectes secundaris i totes les dones tractades el recomanarien. Per tant, el tractament osteopàtic és molt efectiu en aquesta etapa per: el sistema vascular (ovaris, úter, trompes), el sòl pèlvic i la columna vertebral, el crani i l'eix craniosacral (sistema hormonal), el visceral (úter, coll, ovari, trompes, vísceres, etc.). L'osteopatia és bastant efectiva en casos d'endometriosis, síndrome de l'ovari poliquístic, infertilitat funcional, alteracions en el cicle menstrual, vaginisme, avortaments repetitius, dismenorrea, disparèunia (relacions sexuals dolores) i vulvodinias (dolor al voltant de la vulva).

Post- part.

En aquesta etapa es pot acompanyar tant al nadó com a la mare. Tot i que el nadó segueix un control i un seguiment molt acurat a través de la Sanitat pública, per mirar que el creixement i el desenvolupament es donin en el seu màxim potencial i sense problemes, en certs casos, cal derivar a un osteòpata o a un pediatre especialista. En la mare, els efectes de l'embaràs i el part en l'estructura física són difícils de resoldre completament per si sols en la majoria de casos. El cos es beneficiarà d'una revisió osteopàtica per: - assegurar que la columna, la pelvis i les costelles estan tornant a la seva posició normal. En aquest cas, moltes dones pateixen de mal en el coxis, i en 1 o 2 sessions s'aconsegueix una millora impressionant; - mirar que la tensió suportada per la pelvis de la mare durant el part no ha donat lloc a lesions mecàniques i / o estructurals; - comprovar que no es pateix de disfuncions com dolor durant les relacions sexuals, incontinència urinària i / o fecal. - en el cas de cesàries, valorar possibles adherències internes i tractar-les en tot cas.
D'altra banda, durant la lactància, és comú sentir dolor a la part mitjana i alta de la columna, i tractant aquestes zones es poden alleujar les molèsties.

Tercera edat

Com l'osteopatia és un mètode de salut manual, res invasiu, en el qual es treballa amb tècniques suaus, pot ajudar en molts trastorns de salut en les dones grans, com en malalties cròniques degeneratives, artritis, artrosi, osteoporosi, tota mena de dolors musculoesquelètics , i pèrdues d'equilibri i mobilitat.

PREGUNTES FREQÜENTS.

L’osteopatia pot ser eficaç en el tractament d’una àmplia gamma de condicions de salut, com ara mal d’esquena, lesions esportives, trastorns musculoesquelètics, mals de cap i migranyes, problemes digestius, trastorns del son, trastorns hormonals, entre d’altres. També podeu ajudar en la prevenció de lesions i promoure el benestar general.

Durant una sessió d’osteopatia, l’osteòpata realitzarà una avaluació exhaustiva del pacient per identificar les disfuncions o els desequilibris en el cos. Utilitzarà tècniques manuals suaus, com ara mobilització articular, estiraments, manipulacions i massatges, per restaurar la funció normal i alleujar els símptomes.

Sí, en general, l’osteopatia és considerada un enfocament segur i no invasiu. Els osteòpates estan capacitats per fer tècniques manuals de manera segura i adaptar el tractament a les necessitats individuals del pacient. Tot i això, és important acudir a un osteòpata qualificat i certificat per garantir un tractament adequat.

La quantitat de sessions necessàries pot variar segons la condició específica i la resposta individual al tractament. Algunes persones poden experimentar alleujament després duna sola sessió, mentre que altres poden requerir diverses sessions al llarg del temps per obtenir resultats òptims. L’osteopata discutirà un pla de tractament adequat basat en les teves necessitats.

Sí, l’osteopatia es pot fer servir en combinació amb altres tractaments mèdics convencionals. És important informar la teva osteòpata sobre qualsevol altre tractament o medicament que estiguis rebent per garantir una atenció integral i coordinada.

Sí, l’osteopatia pot ser beneficiosa per a persones de totes les edats, des de bebès fins a gent gran. Els osteòpates estan capacitats per adaptar les tècniques segons l’edat, la condició de salut i les necessitats individuals de cada pacient.