DIETÈTICA I NUTRICIÓ PER A LA DONA

Una bona alimentació és fonamental per a la salut de la dona en totes les etapes de la seva vida, des del naixement fins a la vellesa.

Tenir cura de la nostra alimentació pot beneficiar a les dones en totes les etapes de la vida a l’ajudar a mantenir una salut òptima, donar suport al creixement i desenvolupament, regular el cicle menstrual, millorar la fertilitat, garantir un embaràs saludable i prevenir malalties relacionades amb la edat, com ara l’osteoporosi i les malalties cardiovasculars.

Una de les formes en què podem abordar els canvis hormonals i vitals de manera holística és a través de la alimentació. El menjar que ingerim juga un paper fonamental en el nostre benestar i pot
ajudar a prevenir o alleujar alguns dels símptomes associats a les diferents etapes de la nostra vida. 

És important que les dones es fassin responsables de consumir una dieta equilibrada, variada i rica en nutrients per obtenir tots els beneficis per a la salut que la bona alimentació pot proporcionar.

Adolescència

Durant aquest període de desenvolupament, és important que les dones rebin els nutrients adequats per donar suport al creixement i desenvolupament òptim, així com per al desenvolupament adequat del sistema reproductiu.

En Embaràs.

Durant l'embaràs encara és més important seguir una alimentació saludable. Consumir suficients vitamines i minerals, pot ajudar a prevenir defectes de naixement i garantir un desenvolupament saludable del fetus.

Etapa fèrtil

Durant els anys en què una dona està en edat fèrtil, una bona alimentació pot ajudar a mantenir un cicle menstrual regular i contribuir a la salut reproductiva. Consumir una dieta equilibrada pot millorar la fertilitat i el funcionament hormonal.

En Menopausa

Durant la menopausa, moltes dones experimenten canvis hormonals que poden portar a una disminució de la densitat òssia, un augment de pes repentí i un risc més gran de malalties cardiovasculars. Una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats pot ajudar a prevenir la osteoporosi i mantenir ossos forts, alhora que pot reduir el risc de malalties del cor.

Dissenyem també dietes que abordin les necessitats de vegans, vegetarians, intolerants al gluten i que afavoreixi la salut de la microbiota.

PREGUNTES FREQÜENTS.

Les necessitats nutricionals varien segons l’etapa de vida de la dona. Durant l’embaràs, la lactància i la menopausa, per exemple, hi ha requeriments específics de certs nutrients.

No, cadascuna té un menú personalitzat, en funcions de les seves necessitats, etapa vital, historial clínic i salut en general. És per això que a la primera visita es fa l’anamnesis acurada de la consultant per conèixer les seves necessitats reals d’alimentació i nutrició.

Evitem que la consultant pateixi ansietat durant el canvi nutricional, per lo que fem el possible per a que no passi gana. Menjar és un plaer i no volem que això canvii. 

Són 5 sessions, repartides de la següent manera:

  • 1ª visita: Recull de la informació i elaboració del pla estratègic a seguir, amb entrega de pauta (via mail) al moment.
  • Següents visites (4 visites cada 15 dies): Seran sessions de seguiment que duraran 30 minuts. Es tractaran els problemes o dificultats que hagin pogut sorgir i es pautaran les noves estratègies a fer, amb entrega de resum sessió (via mail) al moment.

Inclou entrega de receptari i material infogràfic.

Sí. Adequem els menús i les pautes a dones que són veganes, vegetarianes o intolerants al gluten?

Sí. Adequem els menús i les pautes a dones que necessiten adaptar aliments antiinflamatoris o aliments amb microbiòtica.

Una dieta rica en fruites, verdures, greixos saludables i baixa en greixos saturats pot contribuir a la salut cardiovascular a les dones. També és important controlar la pressió arterial i els nivells de colesterol.

Just abans i després de la menopausa, el metabolisme tendeix a disminuir. És crucial mantenir una dieta balancejada i adaptar la ingesta calòrica a les necessitats individuals, a més d’incorporar-hi activitat física regular.

Aliments rics en àcid fòlic, ferro, calci, zinc i vitamines del grup B són beneficiosos per a la salut del sistema reproductiu. Incloure una varietat de fruites, verdures, grans sencers i proteïnes magres és fonamental..

Sí, és segur, però és essencial assegurar-se obtenir tots els nutrients necessaris. Es recomana assessorar un professional de la salut per garantir una dieta equilibrada i segura per a l’embaràs.

Consumir suficient calci i vitamina D és crucial per a la salut òssia. A més, lactivitat física regular, especialment lentrenament de resistència, pot ser beneficiosa.