La maduresa la podem enquadrar entre passats els 45 anys fins als 65 anys.

En l'inici d'aquesta etapa poden començar a aparèixer els primers símptomes premenopáusics. Els períodes de menstruació canvien, la quantitat de sagnat disminueix i les reduccions en les secrecions hormonals alteren molts aspectes físics, psicològics i sexuals. Encara que gran part del que li passa a una dona en aquesta etapa no es deu exclusivament a la menopausa, sinó també a la seva edat, al seu entorn, la seva parella ...

La menopausa es deu a un procés natural en què els ovaris disminueixen la seva activitat i en conseqüència produeixen menys hormones sexuals. En general, a partir dels 40 anys la menstruació presenta irregularitats fins arribar a la menopausa, que és quan cessa totalment i el cicle de fertilitat arriba a la seva fi.

La menopausa és un estadi natural de la vida i no significa cap malaltia. Hi ha notables variacions en relació amb els símptomes que acompanyen aquest cicle de la vida d'unes dones a altres. No obstant això, el 50% de les dones nota canvis físics o mentals lleugers, un 25% no sent pràcticament res i el restant 25% pateix greus símptomes.

Com símptomes propis relacionats directament amb la menopausa, podem sentir:

 • Sufocacions, acompanyat d'acceleració del pols i enrogiment de la pell
 • Sequedat vaginal, disminuint el desig sexual.
 • Descalcificació òssia, augmentant riscos de fractures i osteoporosi.
 • Tendència a engreixar, ja que no gastem tanta energia.
 • Alteracions psicològiques i emocionals, com insomni, irratabilidad, ansietat, etc.

A més, a tot això cal afegir que la dona:

 • ha de fer un dol a la seva fertilitat,
 • comença a patir pèrdues urinàries,
 • infeccions en els genitals,
 • prolapses,
 • i en general el seu sòl pèlvic està castigat pels parts i per la falta d'exercici .

La menopausa significa el cessament definitiu de la funció ovàrica, una etapa més en la vida de tota dona, i l'origen de certs canvis i, possiblement, d'alguns trastorns. Però la dona informada i amb hàbits saludables gaudirà d'una millor qualitat de vida.

És per això, que des Espai Obert del Vallès volem ajudar-te en tota aquesta etapa de la teva vida, acompanyant-te, assessorant i oferint-diferents teràpies que faran que et preparis per tenir un millor trànsit per aquesta fase de la vida o bé ajudant a disminuir els símptomes de la menopausa establerta.

 

Si vols saber més o vols demanar hora, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

 • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail.