L'adolescència és un període de desenvolupament biològic, psicològic, sexual i social immediatament posterior a la infantesa i que comença amb la pubertat. És un període vital entre la pubertat i l'edat adulta, i el seu inici generalment s'emmarca entre els 11 i 13 anys, i la seva finalització als 19 o 21 anys. Aquests canvis físics i psicològics, emocionals i socials, estan tots ells orientats a l'adquisició i al descobriment d'una identitat pròpia, i a la preparació per a la vida adulta.

Comença quan apareixen els caràcters sexuals secundaris: canvis en el pit precedits per l'aparició del borrissol genital i en altres regions. Comencen a créixer més de pressa i el cos canvia. I a això van lligats els canvis psicològics i emocionals fins que, al final, s'arriba a la maduresa.

L'adolescència és en definitiva l'etapa que marca el procés de transformació de la nena en adulta, és un període de transició que té característiques peculiars.

Es diu adolescència, perquè els seus protagonistes són joves que encara no són adultes però que ja no són nenes. En les nenes, el primer signe de que ha començat la pubertat és el desenvolupament del pit (entre els 8 i els 13 anys). El borrissol al pubis pot aparèixer després. Alhora apareix pèl a les aixelles i a la resta del cos. La forma del cos canvia (els pits, l'abdomen i els malucs). Juntament amb aquests canvis, també poden començar a aparèixer grans a la cara (acne), augment del greix als cabells, canvi de l'olor corporal i de la suor.

En general, la primera regla o menstruació apareix entre any i mig i tres anys després de començar amb l'augment del pit.

Amb tant canvi hormonal, creixement ràpid del cos, anades i vingudes emocionals, aparició de complexos, augment de l'estrès a causa dels estudis i pressions socials en general, etc., l'adolescent pot arribar a presentar certes patologies o símptomes propis d'aquest procés maduratiu en el que es troba:

  • Regles doloroses i irregulars,
  • Migranyes,
  • Dolor abdominal,
  • Pèrdua o augment de pes,
  • Ovaris poliquístics.
  • Canvis emocionals

Des d'Espai Obert del Vallès oferim un acompanyament a l'adolescent que està patint aquests canvis i al seu desenvolupament, a través de l'acupuntura i la medicina tradicional xinesa, la fisioteràpia, l'osteopatia, la teràpia energètica, el ioga i la teràpia i acompanyament emocional. Aquestes teràpies ajuden a suavitzar les molèsties pròpies de l'edat i a minimitzar els símptomes que dificulten el dia a dia.

Si vols saber més o vols demanar hora, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

  • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail.