08/03/2019

MADURESA

La maduresa la podem enquadrar entre passats els 45 anys fins als 65 anys.

En l'inici d'aquesta etapa poden començar a aparèixer els primers símptomes premenopáusics. Els períodes de menstruació canvien, la quantitat de sagnat disminueix i les reduccions en les secrecions hormonals alteren molts aspectes físics, psicològics i sexuals. Encara que gran part del que li passa a una dona en aquesta etapa no es deu exclusivament a la menopausa, sinó també a la seva edat, al seu entorn, la seva parella ...

La menopausa es deu a un procés natural en què els ovaris disminueixen la seva activitat i en conseqüència produeixen menys hormones sexuals. En general, a partir dels 40 anys la menstruació presenta irregularitats fins arribar a la menopausa, que és quan cessa totalment i el cicle de fertilitat arriba a la seva fi.

La menopausa és un estadi natural de la vida i no significa cap malaltia. Hi ha notables variacions en relació amb els símptomes que acompanyen aquest cicle de la vida d'unes dones a altres. No obstant això, el 50% de les dones nota canvis físics o mentals lleugers, un 25% no sent pràcticament res i el restant 25% pateix greus símptomes.

Com símptomes propis relacionats directament amb la menopausa, podem sentir:

 • Sufocacions, acompanyat d'acceleració del pols i enrogiment de la pell
 • Sequedat vaginal, disminuint el desig sexual.
 • Descalcificació òssia, augmentant riscos de fractures i osteoporosi.
 • Tendència a engreixar, ja que no gastem tanta energia.
 • Alteracions psicològiques i emocionals, com insomni, irratabilidad, ansietat, etc.

A més, a tot això cal afegir que la dona:

 • ha de fer un dol a la seva fertilitat,
 • comença a patir pèrdues urinàries,
 • infeccions en els genitals,
 • prolapses,
 • i en general el seu sòl pèlvic està castigat pels parts i per la falta d'exercici .

La menopausa significa el cessament definitiu de la funció ovàrica, una etapa més en la vida de tota dona, i l'origen de certs canvis i, possiblement, d'alguns trastorns. Però la dona informada i amb hàbits saludables gaudirà d'una millor qualitat de vida.

És per això, que des Espai Obert del Vallès volem ajudar-te en tota aquesta etapa de la teva vida, acompanyant-te, assessorant i oferint-diferents teràpies que faran que et preparis per tenir un millor trànsit per aquesta fase de la vida o bé ajudant a disminuir els símptomes de la menopausa establerta.

 

Si vols saber més o vols demanar hora, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

 • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

Los campos marcados con * son obligatorios

És el meu deure informar-te que les dades de caràcter personal que em proporcions a través del mail info@espaiobertdelvalles.com, a través del Messenger de Facebook a la meva pàgina Espai Obert del Vallès, a través del WhatsApp al número 676 71 24 02, o mitjançant del present formulari, seran tractades per Sandra Sánchez González com a responsable d'aquesta web.La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licito és per gestionar la sol·licitud que realitzes en aquest formulari de contacto.
Legitimació: Consentiment de l'interesado.
Como usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites a través del Messenger de Facebook estaran ubicats en els servidors de Facebook (proveïdor de la pàgina de Espai Obert del Vallès) fora de la UE dins dels EUA. Facebook utilitza clàusules contractuals estàndard aprovades per la Comissió Europea i segueixen les decisions en matèria d'adequació de la Comissió Europea sobre determinats països, segons sigui aplicable, pel que fa a la transferència de dades des del EEE als Estats Units i als altres països Veure política de privacidad de Facebook.
Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de OVH HISPANO (proveïdor de hosting d'Espai Obert del Vallès) dins de la UE. Veure política de privacitat de OVH HISPANO.
 (veure)
Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Mailchimp (proveïdor de correu electrònic màrqueting de Espai Obert del Vallès) fora de la UE i dins dels EUA. Mailchimp està acollit a l'acord EU-US privacy shield, la informació està disponible aquí, aprovat pel Comitè Europeu de Protecció dades. 
Veure política de privacidad de Mailchimp.
El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència el no poder atendre la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades escrivint a info@espaiobertdelvallès.com així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https: //espaiobertdelvalles.com, així com consultar la meva política de privacidad.