19/03/2019

HIPOPRESSIUS POSTPART

La gimnàstica abdominal hipopressiva per la recuperació després del part consisteix a realitzar grups d'exercicis en què a partir del control de la respiració i el diafragma s'aconsegueixen elevar vísceres com úter, bufeta i budells. També s'aconsegueix millorar el to de sòl pèlvic.

El cos de l'embarassada mai torna a ser el mateix després de donar a llum. Tornar a lluir una silueta molt similar a l'original requereix força de voluntat per seguir un pla nutricional i dedicar un temps a l'exercici físic. I si és gimnàstica abdominal hipopressiva, molt millor perquè està especialment indicada en el postpart. Però no només serveix per tornar a tenir la figura d´abans... no no... serveix per moltes més coses.

Els nostres abdominals després del part, queden tant tocats i malparats que arriben a ser perjudicials pel sòl pèlvic i accentuen els problemes d'incontinència urinària, els prolapses o la diàstasis. I la gimnàstica hipopressiva ajuda a recuperar i millorar parts del nostre cos i inclús del nostre estat emocional.

Beneficis

 • Recuperació postural. Durant els 3 primers mesos del postpart la dona continua tenint la postura d´embarassada i l´eix de gravetat està adarrera, quan en realitat hauria d´estar al davant. En aquest cas les lumbars tenen un paper molt important.
 • Millora la diàstasi del recte. La gimnàstica hipopressiva i les tècniques respiratòries actuen sobre l'abdomen, el que fa que a poc a poc es torni a la situació prèvia a l'embaràs i millori la diàstasis.
 • Augment del to de la faixa abdominal. S´arriven a reduir centímetres de cintura.
 • Recuperació del sòl pèlvic i millora de la vida sexual.
 • Minvar els mals d´esquena.

Quan començar?

Es recomenable després d´haber passat 3 mesos del part, que és quan l´úter torna a tenir el tamany normal. I sempre amb una exploració prèvia pel ginecòleg i una valoració de la nostra fisioterapèuta de sòl pélvic. Tot i que hi han dones que inicien aquest tractament i exercicis quan ja han passat mesos, inclús anys de l´últim part. Sempre s´està a temps.

Quantes sessions necessito per estar recuperada?

A Espai Obert del Vallès recomanem fer mínim 12 sessions, individuals o grupals, per recuperar i millorar tota la musculatura que embolta al nostre úter, vísceres i sòl pèlvic. A més, amb el que aprens a les classes, després ho pots fer de manera regular a casa.

Abans d´iniciar les classes, la nostra fisioterapèuta fa una exploració i una valoració per saber si estàs preparada per fer classes en grup o bé en format individual i de manera més personalitzada. És un requisit importantíssim passar per aquesta primera fase ja que no totes estem preparades per iniciar aquest tipus de gimnàstica un cop passat els 3 primers mesos de postpart.

Com és una classe de gimnàstica abdominal hipopressiva.

Las classes duren 45 minuts. Aquest temps està repartit en 5 blocs:

 1. Escalfament
 2. Reforçament muscular
 3. Hipopressius (no més de 30 minuts).
 4. Estiraments
 5. Relaxació.

 

Quan es fan classes de gimnàstica abdominal hipopressiva.

Dilluns, de 18:30 a 19:15h, i de 19:30 a 20:15h.

Dijous, de 15:15 a 16h, i de 16:15 a 17h.

Grups reduïts de 4 dones màxim.

 

Quin preu tenen i quines opcions tinc per fer classes de gimnàstica abdominal hipopressiva?

 • 35 euros al mes/1 classe a la setmana.
 • Sessions individuals presencials recuperació postpart (45 minuts): 35 euros.

****MATRÍCULA GRATUÏTA****

 


 

Si vols saber més o vols demanar hora, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

 • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail.