19/03/2019

FISIOTERÀPIA PER A LA DONA

La fisioteràpia és una disciplina de la salut que ofereix una alternativa terapèutica no farmacològica per diagnosticar, prevenir i tractar símptomes de múltiples malalties, tant agudes com cròniques, per mitjà de massatges terapèutics, calor, fred, llum , aigua, tècniques manuals entre elles l'electricitat.

Segons la Confederació Mundial per la Fisioteràpia, la fisioteràpia té com a objectiu facilitar el desenvolupament, manteniment i recuperació de la màxima funcionalitat i mobilitat de l'individu o grup de persones a través de la seva vida. És per això que a Espai Obert del Vallès oferim també aquest servei de fisioteràpia enfocat exclusivament a la dona en totes les seves etapes vitals.

La fisioteràpia és en realitat un coneixement profund de l'ésser humà. Per a això és fonamental tractar a les persones en la seva globalitat bio-psico-social per l'estreta interrelació entre aquests tres àmbits diferents.

 

Donçs, com a dona, 

què em pot aportar la fisioteràpia?

 • Embaràs i prepart.

 Prevenir ciàtiques i lumbàlgies durant l’embaràs, promoure posicions per tal de facilitar la dilatació i potenciar la bona competència abdominal durant la fase d’expulsiu.

 • Postpart.

Un cop passada la quarantena, la fisioterapeuta realitza una valoració del sòl pelvià i es programa un tractament personalitzat o grupal. Ajuda a recuperar el cos dels canvis produïts durant el procés d’embaràs i el part, tonificant els músculs del sòl pelvià i de la faixa abdominal, prevenint i millorant el descens dels òrgans pelvians (prolapse) i elastificant i disminuint el dolor en les cicatrius d’episiotomia o cesària.

Treballem per a millorar la postura durant el porteig del nadó. Tractem amb massatge la recuperació de la suavitat i la fermesa de la pell.

 • Prolapse.

Sensació de pes dins la vagina, degut a la flaccidesa dels teixits desprès de l’embaràs o per grans esforços com tos crònica, restrenyiment crònic, portar pesos importants sense una bona tècnica...poden fer que les estructures que contenen l’úter, la bufeta o el recte es debilitin i aquests descendeixin. Si aquest descens és lleu podem ajudar a redreçar els òrgans eliminant la sensació de pes i si és greu podem ajudar tant en el preoperatori com en el postoperatori per a una recuperació òptima.

 • Menopausa.

És una etapa vital on es produeixen una sèrie de canvis hormonals i físics que poden comportar un desequilibri en la funció del sòl pelvià, com el prolapse o incontinència urinària, símptomes sexuals com la sequedat i el dolor durant les relacions sexuals o osteoporosi. Des de la fisioteràpia t’acompanyem durant aquesta etapa per a que gaudeixis d’una salut òptima recuperant força i vitalitat.

 • Incontinència urinària.

Les pèrdues d’orina durant la tos, els esforços o amb sensació imperiosa per a orinar, afecten tant a joves com a gent gran i provoquen un malestar emocional disminuint la nostra autoestima. Aquestes disfuncions es poden prevenir tractar des de la fisioteràpia.

 • Urgència miccional.

Orines molt sovint (més de 7 cops al dia) o tens una sensació intensa de ganes d’orinar sense que la bufeta estigui molt plena? La urgència miccional també pot causar que t’aixequis més d’un cop a orinar per la nit, causant falta de descans nocturn i limitant les teves activitats diürnes. La fisioteràpia del sòl pelvià pot ajudar en el tractament d’aquest problema.

 • Incontinència anal (femta i/o gasos). 

Algunes patologies i especialment els parts poden lesionar els esfínters i la musculatura del sòl pelvià produint el seu debilitament i causant la falta de continència. Des de la fisioteràpia ajudem a millorar la funció i força d’aquesta musculatura, millorant així la continència.

 • Dolor pelvià o sensibilitat disminuïda durant les relacions sexuals i l’orgasme.

La fisioteràpia pot ajudar a elastificar, desinflamar i/o tonificar la musculatura del sòl pelvià millorant el plaer i la funció sexual.

 • Restrenyiment.

La dificultat experimentada per evacuar els excrements o la poca freqüència de les deposicions es denomina estrenyiment. Aquest problema s’ha de tractar ja que pot causar altres disfuncions del sòl pelvià per esforç excessiu durant la defecació i pèrdua del reflexe normal. La fisioteràpia ajuda a tractar aquest problema donant pautes posturals i d’hàbits, reeducant la sensibilitat anal i millorant el mecanisme defecatori.

 • Diàstasi abdominal.

És una separació dels músculs de l’abdomen, moltes vegades veurem aparèixer un bony a nivell de l’abdomen (com un “alien” que ens surt), sovint causat per la distensió de l’abdomen durant l’embaràs.

 • Treball postural i d’esforç respectant la salut de l’abdomen i del sòl pelvià.

La millor eina per a gaudir d’una bona salut és la prevenció. En aquest sentit els fisioterapeutes ajudem a millorar la funció musculo-tendino i abdominal per tal de prevenir lesions i disfuncions que puguin ocasionar dolor, malestar físic i emocional. Això es fa mantenint i millorant el rendiment durant les activitats de la vida diària, les activitats esportives i professionals.

 • Gimnàstica Abdominal hipopressiva.

Utilitzem aquest mètode en sessions individuals o grupals per a millorar la tonicitat de la faixa abdominal, reduir i prevenir dolors lumbars tant en dones de totes les edats com durant el postpart. Si vols saber més sobre classes d´hipopressius a l´Espai Obert del Vallès, clica aquí.

 • Limfedema.

El limfedema és una inflor que, generalment, apareix en un dels braços o de les cames. Es produeix quan el sistema limfàtic no és capaç de drenar la limfa i provoca una inflor per acumulació de líquid en els teixits tous del cos.

edema en les extremitats es pot tractar des de la fisioteràpia a través del drenatge limfàtic manual, l’exercici terapèutic i els embenats compressius.


Si vols saber més o vols demanar hora, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

 • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

Los campos marcados con * son obligatorios

És el meu deure informar-te que les dades de caràcter personal que em proporcions a través del mail info@espaiobertdelvalles.com, a través del Messenger de Facebook a la meva pàgina Espai Obert del Vallès, a través del WhatsApp al número 676 71 24 02, o mitjançant del present formulari, seran tractades per Sandra Sánchez González com a responsable d'aquesta web.La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licito és per gestionar la sol·licitud que realitzes en aquest formulari de contacto.
Legitimació: Consentiment de l'interesado.
Como usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites a través del Messenger de Facebook estaran ubicats en els servidors de Facebook (proveïdor de la pàgina de Espai Obert del Vallès) fora de la UE dins dels EUA. Facebook utilitza clàusules contractuals estàndard aprovades per la Comissió Europea i segueixen les decisions en matèria d'adequació de la Comissió Europea sobre determinats països, segons sigui aplicable, pel que fa a la transferència de dades des del EEE als Estats Units i als altres països Veure política de privacidad de Facebook.
Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de OVH HISPANO (proveïdor de hosting d'Espai Obert del Vallès) dins de la UE. Veure política de privacitat de OVH HISPANO.
 (veure)
Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Mailchimp (proveïdor de correu electrònic màrqueting de Espai Obert del Vallès) fora de la UE i dins dels EUA. Mailchimp està acollit a l'acord EU-US privacy shield, la informació està disponible aquí, aprovat pel Comitè Europeu de Protecció dades. 
Veure política de privacidad de Mailchimp.
El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència el no poder atendre la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades escrivint a info@espaiobertdelvallès.com així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https: //espaiobertdelvalles.com, així com consultar la meva política de privacidad.