20/03/2019

ÀREA DE FERTILITAT NATURAL I CONSCIENT

S'estima que entre un 17 i un 18% de les parelles espanyoles són infèrtils i aquesta tendència va en augment. Estem parlant d´unes 800.000 parelles. I francament és preocupant. A això se li ha d'afegir que, amb l'arribada de la crisi econòmica i la laboral, la realització de la dona en l'àmbit professional i la inestabilitat en les parelles, el ser mare per primera vegada s'ha retardat passant de 20-30 anys a tenir 30-40, o passat els 40. També se sap que com més gran és la dona, més difícil és quedar-se embarassada, justament perquè els ovaris també envelleixen i tenim menys reserva ovàrica.

Quan cal començar a preocupar-se?

Tot i que els metges diuen que a l'any, ens trobem tota mena de dones i/o parelles que comencen o bé als 4 mesos d´intentar-ho, o bé ja passat inclús els 6 anys. 

Bé, i ara què?

Anem a buscar ajuda. I es que malgrat tot la dissort que estàs vivint, vols donar vida a qualsevol preu, llançant-te en paracaigudes si cal, encomanant-te a totes les verges i sants, realitzant rituals, fent el pi, i fins i tot demanes un crèdit al banc per a pagar tot el tractament de fecundació o reproducció assistida, si es que ja has esgotat las possibilitats de la Seguretat Social.

Quina decisió prenc?

La dona té diversos camins pels quals optar quan de manera natural no es pot quedar embarassada.

En primer lloc hi ha la reproducció assistida, que és el mètode el qual opten la majoria de dones i parelles a Espanya (un 60% de la població que decideix buscar ajuda). Justament Espanya és líder europeu en quantitat pel que fa a aquest tipus de tractaments, però no en qualitat. A més, qui aconsegueix quedar-se embarassada a través dels mètodes de reproducció assistida, ja sigui inseminació, fecundació in vitro, ovodonació, etc, només acabaran en part entre un 15-17 % dels embarassos.

Una altra opció és l'adopció. El 2015 es van adoptar un total de 1407 nens, havent-hi un total de més de 6000 famílies en llista d'espera. Les famílies han d'esperar entre quatre i vuit anys per adoptar a nens i nenes en territori nacional. Això ha fet que la sol·licituds d'adopció hagin caigut més d'un 50% a nivell del país. Els mateix passa amb les adopcions internacionals, que han caigut empicadas (més d'un 72%).

També hi ha el ventre de lloguer o el que també es coneix com gestació subrogada. A més de que a Espanya no és legal, suposa un cost molt molt elevat.

Podem també decidir doncs que vingui com vingui; deixar que la vida decideixi si hem de ser mares o no. Acceptem, no molt sanament, que sigui l'Univers qui decideixi si sóc mereixedora o no de ser mare.

I finalment, hi han altres tipus de teràpies, res invasives, on la dona treballa l´origen de la seva infertilitat o dificultat de ser mare, per poc després poder quedar-se de manera natural, o amb ajuda clínica. Podem trobar unes quantes, molt efectives per cert. A Espai Obert del Vallès disposem de les tècniques naturals, manuals, energètiques i conscients més eficaces:

la ACUPUNTURA,

la OSTEOPATIA i

la TERÀPIA SISTÈMICA -o TERÀPIA EMOCIONAL-.

Tot això, complementat amb altres usos com la fitoteràpia, la aromateràpia, la meditació, el Reiki, la moxibustió i, sobretot el més important: la ESCOLTA.

Des de Espai Obert del Vallès oferim un tractament multidisciplinar per ajudar-te i acompanyar-te en el teu somni de ser mare.

Hem creat una àrea específica per a temes relacionats amb la fertilitat femenina, des d´una mirada conscient i holística.

Volem col.laborar en aquest mon on cada dia és més complicat ser mare, on cada dia trobem més inconvenients per poder gestar, on hem perdut la llibertat de ser mares quan ho sentim i ho desitjem, condicionades per una societat patriarcal on ser mare no resulta productiu i no rebem acompanyament.

Des de Espai Obert del Vallès t´acompanyem, et recolcem i t´escoltem.

Valorem allò que necessites per superar aquest obstacle de tenir un nadó. T´aconsellem la combinació de les diferents disciplines, i mesurem la intensitat del treball. Potser una dona necessita més d´un tractament i no pas tant dels altres.

El que oferim és una sinergia de 3 disciplines diferents, és a dir, posem en pràctica un tractament multidisciplinar on participa la Acupuntura, la Osteopatia i la Teràpia emocional. Una dona, com a exemple,  pot fer 3 sessions de teràpia emocional, 4 sessions d´osteopatia i 12 d´acupuntura. O 5 sessions de teràpia emocional, 2 sessions d´osteopatia i 15 d´acupuntura... Cada dona és una combinació diferent perque cada una de vosaltres sou úniques i amb les vostres particularitats físiques, emocional i energètiques.

La relació cost-benefici d´aquesta combinació de teràpies, comparat amb un tractament de reproducció assistida suposa una diferència enorme. A més aquests tractaments no suposan cap risc ni té efectes secundaris nocius per a la salut.

Entenem que se´t pot presentar mil.lers de dubtes i preguntes al respecte, i que també has de tenir molt clar on invertir els teus diners...

No et preocupis: la primera visita és gratuïta, sense cap tipus de compromís. I la duració és de 30 minuts.

Aquest tipus de treball terapèutic és totalment compatible amb qualsevol tractament de reproducció assistida. A més, està demostradíssim que tant la teràpia emocional, la acupuntura com la osteopatia afavoreixen en un alt grau d´èxit en les FIVs.

En qualsevol cas, mai obliguem ni aconsellem a cap dona a suspendre qualsevol tractament paral.lel.

QUÈ M´APORTA CADA DISCIPLINA A LA MEVA FERTILITAT I COM FUNCIONEN

TERÀPIA INDIVIDUAL EMOCIONAL

Sorprenentment, la majoria de casos en què no s'aconsegueix l'embaràs o que hi ha avortaments naturals (perquè aquesta és una altra raó per la qual no aconseguim ser mare), no és originari en patologies físiques sinó en conflictes emocionals.

Aquest petita dada no la contemplen en els centres de reproducció assistida. Els metges i especialistes, gairebé la majoria, no posen la mirada més enllà de per què la dona presenta patologies físiques en l'úter i per què no aconsegueix quedar-se embarassada.

Quan treballem amb dones com tu, que volen ser mares però no ho aconsegueixen de cap manera, sempre els hi diem que l'úter és un dels òrgans més delicats i sensibles de la dona. Aquest té com a forma de vas, on s'emmagatzema moltíssima informació de la pròpia persona, tant física, com energètica i emocional. Aquests registres d'informació són memòries, tant sanes com tòxiques, que s'han anat generant al llarg de la nostra vida i / o que portem com a herència del nostre sistema familiar. És a dir, es van quedar dins nostre, i les tòxiques acaben causant bloqueixos, patologies físiques, símptomes i desordre, provocant a la vegada la infertilitat.

Amb la teràpia individual emocional, a part de la osteopatia i la acupuntura, reps un suport emocional i un acompanyament molt personalitzat, mitjançant un treball profund i potent, on busquem juntes l'arrel del problema i l'abordem, buscant una solució, a través de treballs personals amb les constel·lacions familiars i altres eines emocionals i espirituals complementàries.

Mitjançant la teràpia individual emocional aconseguiràs:

  1. Comprendre quines causes impedeixen que et quedis embarassada i, per descomptat, les abordarem.
  2. Començar a sentir-te lliure, tranquil·la i en pau, obrint-te a la feminitat i a la fertilitat.
  3. Tornar a sentir il·lusió per altres aspectes de la teva vida, que potser havies oblidat o potser ni tan sols sabies que existien.
  4. Créixer com a persona i sanaràs també part del teu sistema familiar.

 

El número de sessions d´aquesta teràpia pot ser d´entre 2 a 6.

A més, a cada sessió t´emportaràs deures a casa que potenciaran tot el teu treball i esforç personal.

ACUPUNTURA PER A LA FERTILITAT

Es pot realitzar acupuntura tant en l'home com en la dona, optimitzant així la qualitat de l'esperma i dels òvuls. Està demostrat que si es fa acupuntura just abans i després de la implantació de l'embrió, les taxes d'embaràs són més altes.

A la medicina xinesa, per a realitzar el diagnòstic a una pacient, es té molt en compte si la dona és o no fredolica. Si sol tenir les mans i els peus freds, és probable que també tingui l'úter fred -aquesta és la forma de cridar-ho en la medicina xinesa-. Quan això passa, la dona té més problemes perquè la implantació dels embrions s'aconsegueixi amb èxit. I gràcies a l'acupuntura es pot eliminar aquest fred de l'úter i aconseguir el tan anhelat nadó.

Les dones amb aquesta característica que, aparentment res té a veure amb la infertilitat, pateixen un bloqueig d'energia i de sang (dues característiques importants per a la medicina xinesa perquè van juntes i circulen alhora pels meridians).

Body Help explica que en acupuntura es treballa amb els canals energètics i meridians, que són els llocs per on circula l'energia, i que si aquests es bloquegen no arriba sang suficient a l'úter i l'ovari, que són els òrgans reproductius. A més, els experts assenyalen que altres factors com l'estrès pot provocar bloqueig i malestar al clatell i a les cervicals, zona que en la medicina xinesa té la seva part oposada a la part del baix ventre i que reflecteixen aquesta tensió a la zona de l'úter.

Per solucionar el bloqueig es posen agulles en determinats punts, en els meridians, ja que cada òrgan intern té un meridià i cada meridià diversos punts en què es concentra l'energia.

Aquestes són algunes de les raons per les que l'acupuntura pot ajudar en el tractament de la infertilitat:

- Augmenta el flux sanguini als òrgans reproductius el que pot millorar el gruix de la capa endotelial i d'aquesta manera augmentar les possibilitats d'implantació de l'embrió.

- Millora la qualitat dels ovòcits, el que podria augmentar les probabilitats de fertilització.

- Normalitza els nivells de cortisol i prolactina durant la fase de medicació en la fecundació in vitro.

- Redueix l'estrès i l'ansietat.

- Promou la implantació de l'embrió.

- Regula l'eix hipotàlem - hipòfisi - ovari. L'acupuntura promou l'alliberament de beta-endorfines al cervell les quals regulen l'hormona alliberadora de gonadotropina (GnRH) en l'hipotàlem, l'hormona luteïnitzant (LH) i foliculoestimulante (FSH) en la hipòfisi i els nivells de progesterona en l'ovari.

El número de sessions d´aquesta disciplina pot estar entre 7 i 20 sessions.

El tractament de la infertilitat a través de la acupuntura sol estar acompanyat de fitoteràpia i moxibustió, entre d´altres.

OSTEOPATIA PER A LA FERTILITAT

El tractament osteopàtic es basa en la manipulació del cos abordant els teixits tous així com les articulacions per tal de restablir o equilibrar el funcionament normal del cos. Es pot fer tant en la dona com en l´home.

L'osteopatia veu el cos com una globalitat considerant totes les parts interdependents, per tant no només serà important la zona a tractar sinó totes aquelles que tinguin relació directa o a distància. A més, considera que l'abordatge terapèutic emocional és essencial en aquest treball ja que la majoria de patologies d'infertilitat que es presenten a la dona (i també en l'home) tenen el seu origen en conflictes interns.

La base del tractament osteopàtic està en equilibrar el cos a tres nivells:

  1. a nivell mecànic,
  2. a nivell fluídic i
  3. a nivell neuroendocrí.
OSTEOPATIA

Per tant, tractarà:

- el sistema vascular (ovaris, úter, trompes).

- el sòl pèlvic i la columna vertebral.

- el crani i l'eix craniosacral (sistema hormonal).

- el visceral (úter, coll, ovari, trompes, vísceres, etc.)

L'osteopatia és bastant efectiva en casos d'endometriosis, síndrome de l'ovari poliquístic, infertilitat funcional, alteracions en el cicle menstrual, vaginisme, avortaments repetitius, i sobretot afavoreix molt que les FIVs tinguin èxit.

El número de sessions d´aquesta disciplina pot estar entre 3 i 6 sessions, encara que entre la segona i la quarta visita es comencen a veure resultats i canvis positius.

El tractament osteopàtic que fem a Espai Obert del Vallès sol anar acompanyat de combinacions d´olis essencials i d´aromateràpia.


Si vols saber més o vols demanar hora per la primera visita gratuïta, pots fer-ho de la següent manera:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail. 

  • Enviant aquest formulari de contacte:

IMPORTANT!!! Sempre-sempre contestem en menys de 48 hores. Revisa la teva carpeta de spam perque de vegades les nostres respostes són enviades a aquesta bústia de mail.