19/03/2019

ALEXANDRA JUNQUÉ

Sóc l’Alexandra Junqué, i sóc fisioterapeuta especialitzada en la reeducació del sòl pelvià i en neurorehabilitació infantil.
Vaig estudiar Fisioteràpia a l’Escola Universitària Gimbernat. Combinant la versant salut amb la versant social i la curiositat per conèixer altres indrets, vaig realitzar una estada al Perú amb un equip multidisciplinari per a treballar en un poblet de l’Amazones amb infants amb diversitat funcional i les seves famílies.

Paral·lelament, vaig col·laborar amb una associació de dones artesanes que teixien juntes per a fer front a les necessitats de les seves famílies, sovint amb fills petits i amb absència de figura paterna.
He seguit formant-me i treballant a França en diversos hospitals públics, centres de reeducació i escoles per a infants amb diversitat funcional.
La meva experiència professional en contacte amb dones i nenes de totes les edats, juntament amb la meva vivència personal com a dona, m’han ajudat a comprendre que les necessitats femenines, especialment les del tracte urogenital, tenen un fort impacte social, emocional i en la qualitat de vida, però són sovint poc abordades pels professionals de la salut. Per això, vull continuar el meu camí vital i professional treballant per a promoure la salut de les dones en totes les etapes de la vida.